|
Baconos csirkemell
őzgerincformában
Hozzávalók:
ˇ 90
dkg csirkemell
ˇ 1 nagy dobozos tejföl
ˇ 3 ek liszt
ˇ 2 db tojás
ˇ 15 dkg trappista sajt
ˇ 2 db kockasajt
ˇ 350 g füstölt baconszalonna
ˇ fél marék friss petrezselyemzöld
ˇ 2 gerezd fokhagyma
ˇ bors
ˇ só
ˇ vaj
ˇ zsemlemorzsa
Lekenéshez:
ˇ 2 ek tejföl
ˇ 5 dkg sajt
Elkészítés:
1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3.
Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista
sajttal, lereszelt fokhagymákkal, 2 db mackósajttal, 3 ek liszttel, 2
db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe
a
masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
4.
Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele,
majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a
baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és
visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík
baconszalonnát.
5. Lekenjük a tetejét tejföllel, és
megszórjuk a maradék sajttal.
6.
50 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább
sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
7. Ha már szépen megpirult, állni
hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással
tálaljuk.
|
|
|
|