Csabdi
karaj - Edit módra Forrás: Zöld Kapu
vendéglő Óbuda >>>
Hozzávalók:
8 szelet karaj
50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 szem paradicsom
1 db zöldpaprika
burgonya
fűszerek: só bors, piros paprika, csipet kakukkfű, ételízesítő
Elkészítése:
A karajt kevés olajon vagy zsíron kicsit megsütjük, sózzuk, borsozzuk,
majd öntünk alá egy kis vizet, hogy párolódjon. Ha kész van, a húst
kivesszük a zsírból és félre tesszük.
A megmaradt zsírban megdinszteljük az apróra vagy szeletekre vágott
vöröshagymát, majd utána a nagyobb darabokra vágott csirkemájat,
az ízés szerint felaprított gombát és végül a paradicsomot,
zöldpaprikát.
Ha kevésnek találjuk a szaftot, önthetünk hozzá egy kevés vizet is.
Fűszerezzük sóval, borssal, pirosparikával, ételízesítővel,
csipet
kakukkfűvel.
Tálaljuk nagyobb darabokra vágott, félig megfőzött, leszűrt,
burgonyával, amit ezután megsütünk olajban.
|
|
|
|
|