Fánk sütőben sütve Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 3 dkg friss élesztő 2,7 dl tej 7 dkg cukor 5 dkg vaj 1/2 kávéskanál só 2 tojássárgája A töltelékhez: sárgabaracklekvár A tetejére: porcukor Elkészítés: Az
élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi
hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát
dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük,
kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük. Ezután
lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és
nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva
20-25 percig pihentetjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb
méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál
sárgabaracklekvárt teszünk. 190 fokra melegített sütőben addig
sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5
percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve
tálaljuk. |
|
|
|
|