Hólabda torta
 
Hozzávalók:
 
A tésztához:
12 dkg liszt
10 dkg cukor
5 db tojás
3 dkg kakaó
0,5 csomag sütőpor
0,5 dl víz
 
A krémhez:
2 csomag vaníliás cukor
4,5 dl tej
15 dkg porcukor
10 dkg étkezési keményítő
5 dkg kókuszreszelék
 
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
kókuszreszelék az oldalára szórva
 
Elkészítés:
 A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd
beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd
óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
A tésztát 26 cm-es kapcsos formába öntjük, és előmelegített sütőben
megsütjük.
A krémhez 4 dl tejet felforralunk cukorral, az étkezési keményítőt
elkeverjük 0,5 dl hideg tejjel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
Ezután összekeverjük a forralt tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre
főzzük.
A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd az oldalára is
teszünk, a végén az olvasztott csokoládéval vonjuk be. Én a torta tetejére
egy kis krémbe tettem még kókuszreszeléket és abból formáztam a
golyókat!