Linzer
 
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj 
1 teáskanál sütőpor
15 dkg sárgabaracklekvár

 
Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Kiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra tesszük.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba.
Végül porcukrot szitálunk a tetejére. (kb. 30 db linzer lesz belőle.)