Linzer Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 db tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 0.5 citromból nyert citromhéj 1 teáskanál sütőpor 15 dkg sárgabaracklekvár Elkészítés: Először
a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot,
sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a
vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. A
tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm
vékonyra nyújtjuk. Kiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra
tesszük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük. A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba. Végül porcukrot szitálunk a tetejére. (kb. 30 db linzer lesz belőle.)
|
|
|
|
|
|