Madártej szelet
 
Hozzávalók a tésztához:
˝ csomag sütőpor, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor,
8 tojás fehérje.
(Én szoktam tenni bele kb. 2 evőkanál olajat is)

 
A krémhez:
25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 8 dl tej,
1 evőkanál liszt, 2 cs. vaníliaízű pudingpor, 8 tojás sárgája.

 
A tetejére:
2-3 dl növényi tejszín (én Hulala tejszínt használok)

 
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Belekeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapíros vagy kikent,
kilisztezett tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben
kb. 10-14 perc alatt megsütjük.
A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk.
A Rama margarint a porcukorral felhabosítjuk, és
összekeverjük a kihűlt krémmel, ezután a tésztára simítjuk.
Tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot.
A tejszínhabot lehet nyomózsákba is tenni és kis virág
alakokat formázni belőle, vagy ahogy a képen én is
csináltam, - villával mintáztam.