|
Márvány kalács Hozzávalók: 6 db tojás, l és fél pohár liszt (3 dl), 1 és fél pohár cukor (3
dl), 1 és fél pohár olaj (1 dl), 5 dkg kakaó, 1 sütőpor, kicsi rum,
vagy citrom reszelt héja, dióbél vagy zselés cukor, mazsola vagy száraz
gyümölcsök, étcsoki – apróra vágva. Felverjük a 6 tojás fehérjét kemény habbá + a cukor. A
vágott gyümölcsöket vagy diót, sütőport összekeverjük a liszttel (hogy
ne menjen le a sütő aljára). A tojások sárgáját is simára keverjük,
majd összekeverjük óvatosan a fehérjével, az olajjal és végül a
liszttel. Kikent, lisztezett formába (őrgerinc) öntjük a tészta
felét. A tészta másik felébe keverjük bele a kakaót, és azt is
beleöntjük csíkokba a formába. Lassú tűznél sütjük. |
|
|
|
|