Meggyes-pudingos pite Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt fél csomag sütőpor fél mk só 12 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg vaj vagy margarin 2 tojás 1 ek tejföl reszelt citromhéj Töltelék: 8 dl meggylé 5 ek cukor 2 csomag vanília puding fahéj magozott meggy(kb.70-80dkg) Elkészítése: A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A
tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát
kinyújtjuk, tepsibe rakjuk,rákenjük a pudingos krémet, amibe előtte
belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot és lassú tűzön (180 fokon kb.30-40 perc alatt -sütőfüggő-) szép pirosra sütjük. (Tepsi méret 25×35 cm) |
|
|
|
|