Meggyes-túrós kevert süti - tortaformában
 
Hozzávalók:

 

100 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g cukor
4 tojás
120 – 150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
300 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
300 g meggy
csipet só
 
Elkészítése:
A csokoládét tördeld apró darabokra, majd tedd egy tálba a vajjal együtt
és olvaszd fel. 2 tojást verj fel, 50 g cukorral, add hozzá a csipet sót és a
vaníliás cukrot. A kihűtött csokoládét keverd hozzá. Add hozzá a 120 g
lisztet és a sütőport. Robotgéppel dolgozd össze, ha szükséges, adj hozzá
még egy kevés lisztet, a tészta lágy legyen.
Készítsük el a túrókrémet: a túrót keverd ki a maradék cukorral és a
2 tojással. Robotgéppel keverd habosra.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kenj ki vajjal és öntsd bele a tészta 1/3-át.
Kend rá a túrókrém felét, a kimagozott meggy felét szórd rá. Majd erre
egy réteg csokoládés tészta, egy réteg túrókrém, meggy és újra csokoládés
tészta kerül.
180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk
kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.