Mese almás
 
˝ kg lisztet, 1 cs, sütőport, kevés sót és 20 dkg cukrot,
1 egész tojással, 15 dkg zsírral, (én margarinnal) és
2dl tejföllel összegyúrunk.
A tészta egyik felét tepsibe tesszük. (a tepsit kivajazzuk,
lisztezzük) Beletesszük az alma tölteléket, majd
betakarjuk a tészta másik felével, tojás sárgájával
megkenjük (én nem szoktam) és villával megszurkáljuk.
Forró sütőben világosbarnára sütjük. A kész tésztát
porcukorral megszórjuk.
Az alma tölteléket mindenki ízlése szerint készítse el.
Én nyersen lereszelem az almát, kinyomkodom, teszek
bele cukrot, őrölt fahéjat, esetleg mazsolát.
Lehet megpárolni is a lereszelt almát.

 
Ezt a tésztát lehet tölteni szilvával is.
Az első tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, rárakjuk
a félbe vágott szilvákat, hogy a szilva héja felfelé legyen,
megszórjuk cukorral, fahéjjal, ismét egy kicsi
zsemlemorzsával, aztán mint az előbbieknél,
másik tészta…..stb.
A legjobb gáztepsiben sütni, akkor a tészta nem lesz vastag.