Mákosguba torta
 
Hozzávalók:
 
12 db kifli
1 l tej
3 db tojás sárgája
10 dkg vaj v. margarin
1 cs vanília cukor
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
 
Krém:
4 db tojás sárgája
8 dkg cukor
2 cs vanília cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg vaj v. margarin
 
Tetejére:
2-3 dl habtejszín
1 cs zseléfix - ha Hulala tejszínt használunk, akkor nem kell
egy kevés mák a szóráshoz
 
Elkészítése:
A kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a
vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert
tojás sárgáját, és lassú tűzön besűrítjük.
A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes
folyadékhoz. Ezt ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, míg beszívja.
26 cm-es torta formát sütőpapírral kibélelünk, és bele nyomkodjuk a
kifliket. 170 C -n 20-25 percig sütjük.
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral és a pudingporral.
A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük.
Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük. A kihűlt guba tetejére
kenjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszítjük.