|
Mirinda
szelet
Tészta: 6
tojás sárgája, 6 evőkanál kristálycukor, ezt habosra keverjük,
beleteszünk 4 evőkanál lisztet, a 6 tojás felvert habját, 1 dl
étolajat, 2 evőkanál kakaót, 1 cs. sütőport. Ezt kikent, kilisztezett
tepsiben megsütjük.
Töltelék:
25 dkg túró, 25 dkg margarin, vagy vaj, 20 dkg porcukor. Ezeket
habverővel jó habosra kikeverjük, majd a tésztára kenjük.
"Zselés máz":
2 cs. vaníliás pudingpor, 7dl mirinda ütítő, (lehet narancsszörp is
szódával készítve) 2 evőkanál cukor. Ezeket megfőzzük. Amikor már kezd
közepesen sűrűsödni levesszük a tűzről és félig kihűlve (langyos)
kenjük rá a túrós töltelékre. Hideg helyre tesszük.
|
|
|
|