Pilóta keksz Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt 1 késhegynyi szódabikarbóna 15 dkg cukor 1 evőkanál sötét kakaó 1 tojás 1 csipet só 25 dkg vaj A krémhez: 2 evőkanál liszt 1 evőkanál keményítő 1 evőkanál kakaópor 1 tábla étcsokoládé 2 dl tejszín 5 dkg vaj 1 tojás 10 dkg cukor Elkészítése: Összegyúrjuk
a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és
vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt
kakaót. Minimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni. Elkeverjük
a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval.
Hozzáadjuk a tejszínt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni,
beletördeljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűtjük
a krémet. Kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk tetszőleges formára (a tetejét díszíthetjük másféle szaggatóval is). Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt. Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel. |
|
|
|