Pöttyöske
 
Hozzávalók:
 
Piskóta:
4 tojásból fehér piskóta
4 tojásból kakaóval, barna piskóta
 
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
7,5 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
 
Töltelék:
20 dkg darált keksz
1 evőkanál  baracklekvár
0,5 dl rum
1 evőkanál kakaó
25 dkg gesztenyemassza
kevés tej
 
Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk.
A krémhez, a vaníliás pudingport, a lisztet, a vaníliás cukorral tejben
felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk a porcukorral
habosra kevert margarint.
A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált
kakaót, az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk.
Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle.
A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat
és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a
részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy
öntettel díszíthetjük.