Pöttyöske
Hozzávalók: Piskóta: 4 tojásból fehér piskóta 4 tojásból kakaóval, barna piskóta Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor 1 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 7,5 dl tej 25 dkg margarin 15 dkg porcukor Töltelék: 20 dkg darált keksz 1 evőkanál baracklekvár 0,5 dl rum 1 evőkanál kakaó 25 dkg gesztenyemassza kevés tej Elkészítése: A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez, a vaníliás pudingport, a lisztet, a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót, az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle. A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel díszíthetjük.
|
|
|
|
|
|