|
Szupertorta Tészta: 5 tojást (- én 7 tojás, mert kicsik voltak) szétválasztunk, a sárgáját habosra keverjük. 20 dkg cukorral, 1 citrom levével és 2 evőkanál vízzel. 18 dkg lisztet elkeverünk 2 evőkanál kakaóporral, 1 csomag sütőporral, és beledolgozzuk a sárga masszába. 2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. Félgömb alakú, kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérőjű formába (– Én 26 cm-es) simítjuk, a sütőrácson kiegyensúlyozva előmelegített sütőbe toljuk, és közepesen meleg sütőben sütjük, 35-40 percig, illetve addig, amíg a beleszúrt fogvájóra már nem ragad tészta. Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, négy vékony szeletre vágjuk. Krém: 2 dl felvert habtejszínből (HULALA), 25 dkg puha gesztenyemasszából, 5 dkg mascarponéból, - (én kb. 125 dkg) néhány csepp rumból vagy rumaromából puha krémet készítünk, a krémet a tortaszeletek közé töltjük. 1 tábla tortabevonó csokit vízgőz fölött megolvasztunk, és annyi vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy kenhető krémet kapjunk. A krémmel bevonjuk a tortát, egy kicsit hagyjuk dermedni, majd szép sorban kirakjuk 2 csomag (kb. 60 dkg- én 50 dkg) rumkókusz csokigolyóval. Vigyázzunk csúsznak a golyók! |
|
|
|
|