Túrós-meggyes muffin - kb. 24 darabhoz
 
Hozzávalók:
  25 dkg finomliszt
  1 csomag sütőpor
  2 tojás
  12,5 dkg kristálycukor
  1 cs. vaníliás cukor
  12,5 dkg vaj
  25 dkg tehéntúró
  2 evőkanál tejföl
  35 dkg magozott meggy /befőtt, fagyasztott, is lehet/
 
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, majd a puha vajjal , az áttört túróval és a tejföllel dolgozzuk össze. A sütőporos liszttel és a meggyel összekeverjük.
A muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat rakunk. A meggyes túrós masszával a háromnegyedig töltjük.
A sütőt közben előmelegítjük (180 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük. Bármilyen gyümölccsel finom. Szilvával, almával, őszibarackkal, amit össze kell vagdosni 1,5 cm-es darabokra.