Túrós-meggyes muffin - kb. 24 darabhoz Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 2 tojás 12,5 dkg kristálycukor 1 cs. vaníliás cukor 12,5 dkg vaj 25 dkg tehéntúró 2 evőkanál tejföl 35 dkg magozott meggy /befőtt, fagyasztott, is lehet/ Elkészítése: A
lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó
habosra keverjük, majd a puha vajjal , az áttört túróval és a tejföllel
dolgozzuk össze. A sütőporos liszttel és a meggyel összekeverjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat rakunk. A meggyes túrós masszával a háromnegyedig töltjük. A
sütőt közben előmelegítjük (180 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük.
Bármilyen gyümölccsel finom. Szilvával, almával, őszibarackkal, amit
össze kell vagdosni 1,5 cm-es darabokra. |
|
|
|