|
Tejszínes
gombás csirke
Hozzávalók:
80 dkg csirkecomb vagy csirkemell - én csirkemellből készítem. 50 dkg
gomba, - én rakok bele kb. 1 kg gombát is. 10 dkg margarin, 0,5 dl
fehérbor - lehet vörösbor is, szerintem azzal is finom. 4 dl tejszín,
vagy tejföl, 1 egész tojás, 1 evőkanál liszt, bármilyen zöldfűszer
(petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, oregáno, csombor, ki melyiket
szereti) és só.
A tojást, a bort és a lisztet jól összekeverjük, majd ebbe a masszába
mártogatjuk a besózott húsdarabokat. Egy magasabb falú tepsit/tűzálló
tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd közé, ill. a tetejére a
felaprított gombát. Ráöntjük a tejszínt, melybe ízlés szerint
zöldfűszert kevertünk. Rámorzsoljuk a maradék margarint és lefedve
sütjük. Rizzsel tálaljuk.
|
|
|
|
|