Túrós-szilvás süti Hozzávalók: - 50 dkg túró - 3-4 tojás - 1 cs. sütőpor - 15 dkg porcukor - 6 dkg liszt - 1 evőkanál vaníliás cukor, - reszelt citromhéj - kb. 75 dkg szilva, - fahéj - 4 dkg vaj v. margarin - 2-3 evőkanál kekszmorzsa v. zsemlemorzsa Elkészítése: A szilvákat megfelezem és 5 dkg porcukor és fahéj keverékében fél órát pihentetem. Ez alatt elkészítem a tésztát. A
túrót a tojások sárgájával, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral
kikeverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat, végül a lisztet és a
tojásfehérjéből vert kemény habot. A massza felét
kivajazott-lisztezett tepsibe kanalazom, a tetejét kirakom a
lecsepegtetett szilvával, majd betakarom a túrós tészta másik felével. A
tetejére morzsolom a vajat, meghintem kekszmorzsával és előmelegített
170 fokos sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt tűre már nem ragad a
massza. Ez kb. fél óra. Akár melegen, akár hidegen fogyasztható! |
|
|
|
|