|
Túrós gúla (Charlotte)
Hozzávalók: 2 db lekváros piskótatekercs 50 dkg túró 30 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 3 dl tejszín 1 citrom reszelt héja 1 csomag zselatinpor (2,5 dkg) gyümölcs (pl. őszibarackbefőtt) Elkészítése: 2
× 4 tojásból közepes tepsiben két piskótát sütünk. Ez elég lesz egy
nagy jénai tál kibéleléséhez. Kihűlés után házi baracklekvárral
megkenjük, feltekerjük, így két piskótatekercset kapunk. A jénai edényt
folpackkal kibéleljük, és kirakjuk a felszeletelt piskótatekercsekkel. A
kristálycukrot és a vaníliás cukrot belekeverjük a túróba, és
hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Egy kicsit állni hagyjuk. A
zselatint 1,5 dl gyümölcslébe (pl. az őszibarackbefőtt levébe) tesszük,
meglangyosítjuk, feloldjuk, hagyjuk hűlni és a felvert tejszínhabba
folyamatosan csurgatjuk, miközben a habot tovább verjük. Amikor a
tejszínt összekeverjük a túróval, akkor adjuk hozzá a jól lecsurgatott,
darabolt gyümölcsöt. Ha kész, azonnal megtöltjük a kibélelt formát. A
tetejét is befedjük
piskótatekercsekkel. Ez lesz
majd az alja. Ne
fedjük le, mert a zselatin lehet még langyos. Amikor teljesen kihűlt,
akkor folpackozzuk le, és betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt kiborítjuk
a formából, felszeleteljük és tálaljuk.
|
|
|
|
|
|